Hvis kulde er din greie vil en tur gjennom noen nordlige fjell gjøre deg godt. Men med så mange snødekte eventyr som blir til tragedie og havner på kveldsnyhetene, kan en god forberedelse på forhånd sørge for at din tur ikke slutter på den måten.

Først og fremst er et godt par støvler eller annet fottøy et absolutt must. Et sett med pigger på bunnen gjør det langt lettere å tråkke i dype tepper av snø for å holde balansen din. Kombinert med gode snøbukser som er pent innlagt i støvlene dine, vil du nok klare å unngå at kalde, våte biter av snø, renner nedover bena og føttene. En annen ting du bør ta med er godt hodeutstyr. Et solid par vinterbriller kombinert med en koselig vinterlue og øreklokker vil holde hodet ditt, som står for førti prosent av varmen i kroppen, beskyttet mot elementene.

En pålitelig gassbrenner bør definitivt være i ryggsekken din. Selv om du skulle ha noen i gruppen din som kan tenne opp et bål, er det stor sannsynlighet for at fjellheimen gjør denne ferdigheten irrelevant. Hvis du er for høyt oppe til at trær er å oppdrive, ta med gassbrenneren slik at alle kan få litt mat. Avhengig av hvor høyt du går, bør du kanskje vurdere å ta med oksygenforsyning. Husk at jo høyere du går, jo mindre oksygen er det i luften, så hvis du går til de mindre berørte toppene, vær sikker på å ta med en tank eller to hvis noen trenger det. Bedre å være sikker enn å gå i baret.

Så lykke til, dere eventyrlystne mennesker der ute! Det er kanskje best å ikke fortelle mødrene deres om dette før dere kommer tilbake.qusq-lite