Camping er en type ferie som er populært i mange land, og særlig i land som Norge, Sverige og Danmark der det å bo på hotell fort blir veldig dyrt og legger hindringer i veien for å virkelig få utbytte av naturen. Noe av det beste med camping er at det kan være nesten hva som helst. For noen er camping noe veldig enkelt der man nesten skal leve så primitivt som mulig. For andre er det noe mer glamorøst. Tro det eller ei, men noen bruker på ramme alvor betegnelsen glamping. På en campingplass som følger denne trenden kan du oppleve litt luksus og kanskje til og med slappe av på spa.

Camping gjør det mulig for oss å jobbe med relasjoner som ellers kan komme litt i skyggen i hverdagen, både vårt forhold til naturen og ikke minst kvalitetstid med partner, barn og andre i familien. Å ta med familien på campingtur til Sverige er en rotfestet norsk tradisjon som tilsynelatende aldri går av moten. Mye av grunnen til det er at man kan oppleve mye på svensk camping, møte på en kultur som er bittelitt annerledes, og samtidig spare noen kroner i forhold til norsk utgiftsnivå.

Det er imidlertid veldig mange fine alternativer også dersom camping i Norge er det som passer best for deg. Over 1 000 forskjellige campingplasser står klare til å ta i mot gjester, og mange av dem er åpne hele året – selv om sommeren selvfølgelig er høysesongen for camping. På norske campingplasser vil du som oftest oppleve stor fleksibilitet, i den forstand at du kan komme dit med egen vogn eller bobil, eller også slå opp telt eller leie en campinghytte.

En positiv bieffekt av denne måten å feriere på er at feriegjestene legger igjen mye penger i Norge. Faktisk er det snakk om flere milliarder i året som kommer det norske næringslivet og norske arbeidsplasser til gode.

Noen av de mest spektakulære campingplassene i Norge finner du på Vestlandet, mellom bakker og berg langs de verdensberømte fjordene. Kommer du virkelig opp på fjellet er det viktig å ha med seg en mobil du kan stole på. Du kan skaffe viktige deler fra https://www.teknikkdeler.no/ hvis du føler deg usikker på om mobilen din vil fungere i en presset situasjon.

Likevel er det kanskje først og fremst Østlandet som har den mest utpregede campingkulturen her i landet, og det kan selvfølgelig også ha noe med nærheten til Sverige å gjøre. Mange som bor på Østlandet besøker gjerne campingplasser både i Norge og Sverige i løpet av sommeren, og noen tar også turen innom Danmark og Tyskland. Samtidig elsker de vanligvis å treffe på andre nordmenn også når de er i utlandet.

De siste årene har det blitt en trend å legge campingferien legger nord, fra Trøndelag og oppover. Det er mye vill natur der oppe, og mange muligheter helt opp til Lofoten og til og med Finnmarksvidda.qusq-lite