Hvordan vet du hvor du vil? Det er det store spørsmålet. Du vil ikke velge et sted, gjøre alle de nødvendige tiltakene, pakke alt du tror du trenger, og til slutt komme deg dit bare for å innse at det egentlig ikke er dit du ville dra. Så spørsmålet om hvor du skal dra på camping bør være noe du bestemmer før noe annet. Fordi derfra kan du bestemme hvor mye tid du vil bruke, hvilke forsyninger du trenger å ta med, og hvem du gjerne vil ha med på denne turen. Så la oss komme i gang.

For det første må du bestemme hva slags type vær du foretrekker. Hvis du liker snøen, kan det være en tur gjennom en snødekt fjellkjede som passer deg. Hvis varmen er det du liker, vil du være mye lykkeligere med en ukes jungelvandring. Og hvis du foretrekker noe i midten, kan du kanskje like en middelhavstur. Så, toleranse for temperatur er noe du definitivt bør se på før du velger ut et sted. Du bør også sørge for at hvor enn du drar, har det passende været du håpet å oppleve, på den tiden av året du er der på. Det siste du ønsker er å gå til et sted du var så spent på, og det viser seg at det ikke ser ut som det du hadde håpet på (eller det er høysesong, og du er ikke en person som liker andre mennesker).

For det andre bør du bestemme budsjettet ditt. Det er noen steder du bare kan kjøre til for en helg, og ikke bekymre deg for å tømme kontoen. Samtidig er det andre steder som man trenger å fly over havet for å komme seg til. For turer som koster litt penger, foreslår vi at du planlegger på forhånd slik at du kan spare penger. På den måten vil du ikke havne i noen økonomiske problemer, når du skal tilbringe en uke unna alt. Til slutt må vi alle komme tilbake til virkeligheten, sørgelig nok. Så, hvis du ønsker å komme til ditt drømmested, kan det være akkurat hva du trenger å gjøre, slik at du kan få akkurat det du vil.

Til slutt bør du vite hvilken type terreng et sted tilbyr. Hvis du har en robust innstilling, bør du kanskje vurdere et fjell å gå på tur i, og sørg for at du har gode tursko med. Hvis du foretrekker litt ro, kan du kanskje like en uberørt skog. Hvis du ønsker å drive med fisking under campingturen, må du sørge for at du finner en innsjø eller en elv hvor det er lovlig å fiske. Akkurat som når man kjøper et hus, er beliggenheten veldig viktig.

Husk alltid at det ikke er noe som heter riktig eller feil svar. Du bestemmer deg for hva du liker, og du bestemmer deg for hvilket sted som passer best til din smak. Når du har alt planlagt, er det bare å gå dit og nyte ferien.qusq-lite