Hvis du er av typen som er takknemlig for ren luft og vann, føler en lengsel etter å være alene med moder natur, eller har en trang til å vandre og ikke er redd for litt kulde, vil du kanskje vurdere å besøke de vakre fjordene i Norge. Disse fantastiske vanninnløpene, dannet av bevegelser av isbreer over tusenvis av år, kan noen ganger strekke seg flere kilometer inn i landet, og er et naturlig fenomen som bare finnes på noen få steder på planeten. De er et dyrebart naturlig underverk som fortjener oppmerksomhet.

Takket være Golfstrømmen opplever fjordene i Norge ikke de massive temperaturendringene som andre nordlige områder gjør. Som et resultat kan du stole på at temperaturer holder seg innenfor et komfortabelt område mesteparten av året. Hvis du drar om sommeren, vil du ikke bare bli møtt med milde temperaturer, men du får også oppleve utrolig lange dagslys, samt nordlyset (hvis du reiser langt nok nord).

På grunn av Norges lave befolkningstetthet utenfor storbyene, trenger du ikke å støte på for mange mennesker hvis det er noe du ikke vil. Det betyr at du kan finne svært bortgjemte fjorder med ingen i sikte i kilometers omkrets (igjen, hvis det er noe som interesserer deg). Et annet alternativ vil være for deg å bli med på en vandring for turistgrupper, hvor en guide vil ta deg opp en fjord gjennom en kjent sti. Uansett er en tur opp en fjord en veldig god måte å brenne noen kalorier på.

Når du kommer til toppen, vil utsikten gjøre innsatsen verdt hver eneste svettedråpe. De vakre klippene og stupene, de bølgende toppene og det krystallklare vannet kommer sammen for å gi et bilde av uberørt natur som tar pusten fra deg. Du trenger virkelig å se det for å tro det. Og mens du er på en av de mange toppene og platåene, har du stor plass til å sette opp leir, lese en bok eller bare gjøre ingenting i det hele tatt. Ditt hovedfokus vil da være å nyte deg selv og slappe av fra hverdagen din.

Norges befolkning har vært nådig nok til ikke bare å bevare disse vakre fjordene, men også la oss besøke og elske det de har så flittig arbeidet for å bevare. Så hvorfor ikke sette kursen nordover neste gang du planlegger å campe, og besøke den norske landsbygda?qusq-lite