Selv om dette vanligvis er en del av de fleste campingturer, kan det være en av de viktigste aktivitetene som bringer folk tettere sammen. Dette gjelder spesielt hvis du tar små barn med deg som aldri har vært på camping før. Vis dem hvordan man brenner med flint, eller til og med bare noen få tørre kvister og grener kan fungere som en fin måte å få dem inn i campinglivsstilen. Det er også en ganske enkel ting å lære bort (forutsatt at du selv er god i det).

Det er bare et spørsmål om å gni to stykker av tre raskt og hardt nok til å produsere en gnist. Når flammene oppstår, skifter oppgaven nå til å hjelpe brannen med å vokse og holde seg i live. En veldig viktig ting å innse er at for mange vedkubber faktisk kan skade brannen fordi du ikke gir det nok plass til å “puste”, ettersom kubbene også kutter av luftstrømmen til brannen. En balanse må altså oppnås her.

Hvis familien din har en tradisjon for camping og ønsker å holde den ved like, er det viktig at barna vet hvordan man lager et leirbål. Ikke bare er det en god ferdighet, den tjener også som et annet langvarig bånd som dere vil dele i årene fremover.qusq-lite