Det å reise på telttur i fjellet er noe mange av oss setter pris på. Man kan reise akkurat hvor man vil, man kan fikse og oppleve naturen på veldig nært hold. Men for at teltturen skal bli hyggelig og behagelig, er det viktig å tenke på hva man skal ha med seg. Det er ikke særlig behagelig med en for tung sekk, men det er jo en del ting man trenger for at turen skal bli vellykket

pakke og turtips og man skal ha det behagelig i teltet.

Hva tar man med seg?

Hva man skal ha på seg, er avhengig av hvor langt du skal gå, været og hvilket ambisjonsnivå du ser for deg. Skal du på en skikkelig fjelltur, bør du ha med deg en del tøy i ull, som trøye, bokser og sokker. Det blir fort kjølig og det er dette godt å ha. En god turbukse, gjerne i softshell er også å anbefale. Fjellsko er også noe man bør investere i, slik at man ikke får vondt i føttene eller får gnagsår.

Noen liker å gå med gåstaver, og det gir mer utbytte av turen i tillegg til at det er praktisk å bruke når man går tur. Trenger du gode sko vil vi anbefale å ta en titt på denne siden birkenstock slik at du kan finne noe du trenger.

Utstyr til overnatting

Det er viktig at man har en god tursekk som sitter godt på ryggen. Siden man skal bære noen kilo, er det viktig at man ikke får vondt i ryggen fordi man har en sekk som ikke er tilpasset formålet eller ikke passer til deg. Her kan du lese en test av tursekker Test av tursekker slik at du kan få en del råd til hvordan sekk du skal velge.

I tillegg må du velge et telt som ikke veier så mye. Man skal være forsiktig med å være for sparsommelig når man kjøper telt. Spesielt hvis man skal steder det kan blåse en del, og man vet aldri når det blir dårlig vær. En ikke for tung, men god sovepose må man ha. Men for mange er et godt liggeunderlag nesten like viktig. Man får kjøpt bra liggeunderlag som blåser opp seg selv, og som er gode å ligge på. Her har Den Norske Turistforening testet ut en del liggeunderlag Test av liggeunderlag som kan være lur å lese før du går til innkjøp av et.

En tynn og lett skalljakke kan være lurt å anskaffe seg før man legger ut på tur. Det kan være lurt å ha med uansett, siden været skifter fort i fjellet . Her kan du lese en test en jakker Test av skalljakker som kan være lur å se på før du eventuelt anskaffer deg en. Det er viktig at du også tenker på at det kan bli kaldt i fjellet, spesielt på kvelden. Så ha med varmt tøy som ullstilongs, ulltrøye, lue, vanter og ullsokker. Regnbukse er også lurt å ha med, i tilfelle det begynner å «hølje ned».qusq-lite