Dette er et spørsmål som har berørt enhver camper, og er garantert noe du vil spørre deg selv om mer enn én gang før du går på tur ut i marka. Denne bekymringen er veldig forståelig, siden dersom man glemmer bare ett element, kan det gjøre turen meget ubehagelig. Forestill deg, om du vil, at du tar med en liten gasskomfyr (som tar litt plass i en SUV), men at du glemmer den relativt mindre gassbeholderen for å drive den. Å starte en flamme når ikke alt av nødvendig utstyr er på plass, byr på en merkbar uleilighet for ikke å nevne at forventningene dras ned i sumpen. Kort sagt, det å sørge for at du har alt på plass før du drar ut i marka, det er bare god forstand.

Nå er det enkelte ting som er avhengig av været og/eller terrenget du vil stå overfor, men å ha en rikelig tilførsel av vann overgår ganske enkelt alle andre campingregler. Å ha nok vann sørger for at hvis ting blir som verst, hvis du går deg håpløst gått vill for eksempel, kan du overleve mens en løsning blir funnet. Hvis du planlegger å campe utenfor landegrensene, må du sørge for å få effektive vannfiltre for å unngå unødige helsekomplikasjoner ved å drikke dårlig vann. Et annet svært viktig verktøy som enhver vellykket campingtur krever, er et godt og pålitelig kompass.

>Skulle du gå deg vill og trenger veiledning (og ingen i gruppen er ekspert på himmelretninger eller himmelen er overskyet), kan et kompass utgjøre forskjellen mellom å finne sivilisasjon og bli strandet uten tilstrekkelige forsyninger. Som et ekstra lag av beskyttelse vil det aldri skade deg hvis du har et kart over området (med mindre du gir deg selv en papirkutt, som da ville være din skyld). Kombinert med et godt kompass, vil et kart gi deg en rute å følge, og kompasset vil gi deg instruksjonene. Det er også mye væravhengig utstyr som du kanskje bør vurdere.

Skulle du for eksempel ønske å ta en tur til Alaskas villmark om vinteren, vil du gjøre klokt i å pakke et godt sett med varmt vinterutstyr, så vel som mange sett med høykvalitets superundertøy. Med temperaturer som kan føre til et frostbitt territorium, vil det være nødvendig å være ordentlig pakket inn. Hvis du i stedet skulle gå for et mer tropisk og solfylt reisemål, vil du kanskje tenke på å bringe mer enn noen få flasker med solkrem og insektspray. Hvis du trodde at insekter var store i Alabama, vent til du ser hva Amazonas og Borneos jungler har klare for deg (igjen, forutsatt at du på en eller annen måte plukker opp en trang til å besøke disse stedene på bestemte tider av året).

Så nå bør du være klar for en morsom tid. Pass på at du sender et postkort.qusq-lite