For de av oss som bor nord for Middelhavet, er den varme solen noe vi trenger å fly til store deler av året. Med det i tankene, her er noen nyttige tips om hvordan du får en god opplevelse uten å ende opp på et lokalt sykehus.

Det er viktig å huske å pakke lyse, komfortable klær. Med temperaturer som regelmessig overskrider tretti grader i det tropiske lavlandet (og ikke få oss til å begynne på fuktigheten – hvis du trodde ørkenen og tørrvarmen var uutholdelig, har du ingen anelse), vil du kle deg så tynt som mulig (uten å se ut som en stripper selvfølgelig). Tynne bomullsskjorter og komfortable shorts skal være dine støtter.

Når du svetter som verst, ser det ut som at du har tatt en svømmetur (dette er faktisk ingen overdrivelse), og du kan takke oss for at du tok på deg shorts og ikke bukser. En annen lur ting å ta med er rikelig med insektspray. Det burde være klart uten at vi sier det, men store insekter vil hjemsøke nesten hvert trinn du tar i den frodige, grønne villmarken.

Hold disse unna med et solid nett om natten som vil gi deg god beskyttelse mot de utallige krypdyrene som er å finne på jungelgulvet. Neste på listen bør være en god flaske solkrem. Selv om de tette tremønstrene hindrer mesteparten av sollyset fra å treffe skoggulvet, vil ikke UV-stråler ha noe problem å finne frem til din eksponerte hud. På samme måte som på en overskyet dag på stranden, vær sikker på å bruke et sjenerøst lag før du går på fotturen.

Et annet viktig element som ofte blir oversett er rikelig tilførsel av vann. Mange mennesker gjør den feilen at de tenker at de kan få vann fra naturen uten å innse at tropisk regnvann kan være like forurenset som vannet som er å oppdrive i byen. Hvis du vil stole på moder natur, må du sørge for å ha et godt vannfilter. Husk at jo lengre turer du går, jo lenger unna er du fra et sykehus.

Forhåpentligvis gir dette deg litt innsikt i hvordan du gjør den tropiske turen til en sikker og hyggelig affære. Husk å respektere lokale lover og skikker, og ta mange bilder!qusq-lite