Høsten er en fin sesong å tilbringe ute i den norske naturen. Bladene på trærne skifter farge og begynner å falle. Da er det en fin mulighet å campe noen netter ute, før snøen begynner å falle. Det er også da veldig viktig å komme godt forberedt, så ikke turen blir en katastrofe.

Forbered deg i hagen

Det er veldig greit å velge riktig utstyr når du skal campe ute på høsten, men det er også viktig å teste utstyret. Ingenting er verre enn ødelagt utstyr og lekkasje i teltet på en kald høstnatt. Vi anbefaler at du tar en prøve runde i hagen din før turen, for å sjekke at all utstyr fungerer optimalt. Sett opp teltet i hagen når det regner, sånn at du kan finne ut om det er lekkasje. Ventilasjon er greit å ha i teltet, kaldere luft betyr mer kondens og det blir vått på innsiden av teltet og på utstyr, så sørg for at ventilasjons åpningene er åpne, selv om det virker litt kontra produktivt. Sjekk camping ovner, oppblåsbare madrasser og at alt annet utstyr fungerer som det skal. En varm sovepose er en stor fordel når du skal sove ute på høsten, også er det godt med et solid underlag, som isolerer mot den kalde bakken. Ta med deg et kamera og sørg for at minnebrikka er formatert og klar til bruk, for skogen kommer til liv under høst månedene. Da passer det perfekt å ta bilder av dyrelivet og den vakre naturen.

Høstværet

Forbered deg på høstværet, for i Norge kan været være veldig ustabilt. Ene øyeblikket kan det være sol, og plutselig kan det blåse opp til storm og regn. Vær forberedt på kortere dager og sørg for at du får satt opp teltet før det blir mørkt. Det kan også være greit å ta med seg presenning, som du kan få på byggmax, for å dekke over ting så det ikke blir vått.

Velg riktig mat

Det er viktig å spise bra når du camper ute på høsten. Fett og karbohydrater vil gi deg masse energi og vil holde deg varm igjennom natten, så det er en dårlig idè å gå på streng diet når du skal campe på høsten. Besøk din nærmeste sportsbutikk for å finne matrasjoner som passer til høsten. Det er også viktig å drikke rikelig med vann, for det er veldig lett å glemme å drikke vann når det er kaldt og man kan fort bli dehydrert. Ta med deg Ekstra snacks. Når det er kaldt vær ute brenner man ekstra kalorier.

Når du kommer hjem fra turen er det greit å lufte telt, sovepose og tørke all vått utstyr før du pakker det bort.qusq-lite