Når du er ute på landet, borte fra byens liv, kommer du også nærmere og nærmere naturen. Så hvorfor ikke ta litt tid og bare fokusere på dyrelivet rundt deg? I stedet for å få et glimt av hjort som sjekker ut campingplassen din og deretter går bort, hvorfor ikke komme nær dem og se hvordan de samhandler med hverandre?

Nå mens du er ute og ser på flora og fauna, prøv å holde deg borte fra dyr som kan skade deg. Å se en hjortemamma og hennes barn beite i skogen er en ting; komme nær en bjørn som kjemper for mat er noe helt annet, siden du kan ende opp som en del av menyen. Å holde avstanden din er også viktig for ikke å skremme dyrene bort. Mange dyr som er byttedyr er veldig forsiktige med nykommere fordi de ikke vet om du kanskje vil jakte&lt på dem. Så det er viktig å respektere deres plass samtidig som du får kommet nær nok til å se dem i deres naturlige habitat.

Fuglekikking kan også være mye moro. Ved å bruke en pålitelig kikkert kan du observere fugler som er mange meter unna, uten å skremme dem vekk. En annen ting du bør ta med er en bok som viser de forskjellige fugleartene i området. Mange barn vil kunne ha glede av dette, så vær sikker på å spørre dem når du tar dem med på campingtur.

Til slutt kan du også kaste deg ned og se på de forskjellige plantetypene og insektene som fyller skoggulvet. Vi legger vanligvis ikke merke til det, men hvis vi bare tok oss tid til å observere, så ville vi sett en helt ny verden. Når du går på camping er du allerede i naturen. Hvorfor ikke ta deg tid til å sette pris på det?qusq-lite