Ser du for deg å reise gjennom forhistorisk regnskog? Liker du å være omgitt av et mangfoldig dyreliv som få andre steder i verden kan skilte med? Liker du den varme, fuktige omfavnelsen av tropene? I så fall kan du vurdere å backpacke gjennom regnskogene i Borneo. Like ved ekvator er denne tropiske Sørøst-asiatiske øya den tredje største øya i verden. I hjertet av monsunbeltet mottar den i gjennomsnitt over fire tusen millimeter regn i året!

Øya Borneo er i hovedsak delt mellom landene Indonesia og Malaysia, som begge er land med enorme biologiske mangfold. Når du drar dit, får du sjansen til å oppleve noe av det kuleste i livet, som er å se en orangutang i naturen. Som en truet art av de store apene, og den eneste utenfor Afrika, kan orangutangen bli funnet svingende fra tre til tre, og den bærer ofte et barn på ryggen. Dette er et verdifullt syn som dessverre raskt forsvinner. En annen unik aktivitet du kan gjøre mellom jungelvandring er ”frogging”. Det forbløffende mangfoldet av froskearter som er unike for Borneo gjør dette spesielt morsomt.

Trekking gjennom jungelen kan føre deg til en veldig spesiell type bolig som områdets urfolk kaller langhus. Disse langhusene er lange tømmerbygninger oppstilt av stylter for å unngå oversvømmelse og er vanligvis bebodd av flere familier. Urinnbyggernes gjestfrihet er kjent i hele regionen, så ikke vær overrasket om de inviterer deg til et autentisk måltid. Det vil bli noe ganske annet enn campingmat. For de mer eventyrlystne typene er Mount Kinabalu, som ligger i det nordøstlige hjørnet av øya på den malaysiske siden, den høyeste toppen i Sørøst-Asia med sine over fire kilometer. Ikke pakk varme klær hvis du ønsker å gå opp dit, selv om temperaturen kan falle til det blir kaldt.

Øya Borneo er en øy med mange ansikter, og her er det rett og slett mer enn nok å se. Store byer på den ene siden og tykk jungel på den andre. Det er det ideelle stedet for camperen som nyter frodigheten av faunaen. Så hvis du ikke er redd for en god del regn, hvorfor ikke dra dit og se hva Borneo kan tilby deg. Vær sikker på at du pakker nok insektspray!qusq-lite