Champing står for de beste tingene man kan kombinere camping med. I likhet med camping er champing en aktivitet som inneholder ferieliv i campingvogn og spikertelt. Men forskjellen på camping og champing er at fokus nå er på champion og champagne. Det er jo helt essensielle ting når man er på ferie uansett.

Champing oppstod etter en samling på campingplassen der noen ble sittende opp litt lenger enn de andre å filosofere og diskutere. En var veldig glad i å gå på sopptur og en annen hadde en gedigen samling champagne flasker. Felles for dem begge var at de elsket campinglivet. Bortsett fra campingvogn og bilutstyr er det disse to ingrediensene som gjelder.

Hva trenger man for å champe?

Når man champer har man funnet plassen i paradis. Champing foregår litt ut på sensommeren, gjerne i bjørke-skog med myr. Det man trenger er en smørbrødliste med ting:

  • Soppbok
  • Kurv til å samle sopp
  • Oppskrifter på deilig matretter med sopp
  • Champagne for hele oppholdet
  • Opptrekker og sabel
  • Kjøler
  • Gjerne en sommelier

Noen mener reise-kjøkkenet i en bobil ikke holder mål, men da er det i så fall bare å renovere. Skaff en skikkelig benkeplate i eik, og sett opp et champagne-skap og ei fjøl for å transjere sopp. Alt er klart for å spises og drikkes. Men man trenger stoler og bord. Dette kommer med i forteltet om man har husket å pakke det med. Hvis ikke har helt sikkert naboen plass utover kvelden og natta.

Champing på campingplassen

Det er ikke alle som er glade for den nye trenden med champing, da det blir mye farting inn og ut av området. Dersom man ikke orker ut i marka for å lete etter sopp, da kan man ta med seg en fauna av sopp man har kjøpt i butikken. Det er helt klart at både champignon og champagne hører hjemme på campingen. Selv om vi i dag skriver både sjampinjong og champagne, så har likevel uttrykket “å champe er en livsstil du må elske” blitt like vanlig som de norske variantene. Champing har også utviklet seg til andre varianter, der man kan bruke andre ingredienser i mat og drikke.

Bli med å champe

Synes du også at champing høres morsomt ut, kan du delta på den årlige champing-festivalen på Stormyra. Her er det satt av en hel helg for champerne i månedsskiftet august/september. Da har man alt klart for den neste sommeren.

Har du ikke campingvogn, kan du også ta med et stort telt og champe i. Da er det også litt lettere å komme seg rundt. Med teltet i sekken kan man til og med campe i skogen. Det er ikke mer som skal til for å lage sin egen sommer-tradisjon. Det er bare litt fantasi og en god porsjon humor.qusq-lite