Glamping står for glamorøs camping, og kombinerer campingens beste momenter med det som kan minne om et opphold på et luksushotell. I en tid der vi setter mer pris på komfort og personlig velvære enn noen gang tidligere, velger mange denne spesielle måten å campe på. Det er hyggelig å sove i telt, men ikke alle er like begeistret for det å måtte stå i kø til fellesdusjen eller sove på et hardt underlag.

En eldre tradisjon

Det er lov å skjemme seg bort litt, også når du camper. Å kombinere friluftsliv med luksus er heller ikke et helt nytt konsept, og ifølge historiebøkene gjorde Henry VIII noe som kan minne om glamping da han i 1520 dro over til Frankrike. Han opprettet det som kalles Gullbrokadeleiren, som var en leir med ca. 2 800 telt som minnet om små minipalass. I dag er riktignok opplevelsen av luksus noe annerledes enn for ganske nøyaktig 500 år siden.

Først på 1900-tallet ble ferie noe stadig flere kunne dra på, og selv den gangen var det mange som ønsket å kunne reise til eksotiske strøk uten å måtte si fra seg luksusen de kunne få på hoteller. Vi kan trygt si at rike turister ville ha i pose og sekk, og teltleirer som inkluderte myke senger, private bad, uteplasser og gourmetmåltider var ikke uvanlig.

Glamping i dag

I dag kommer vi oss til campingplassen med bobil eller campingvogn snarere enn med datidens fremkomstmidler, og kan dermed ha det med mer komfortabelt underveis. Vi trenger bare se til at kjøretøyet fungerer, at vi får plass til alt, og vi enkelt kan montere på en solfilm fra Evofilm for varme dager. Den glamorøse delen av glampingen blir altså bedre og bedre med tiden, noe som blir tydelig når vi kommer fram til campingstedet.

Våre dagers camping er i de beste tilfeller helt suverent. Det er ikke uvanlig med jacuzzi, oppvarmet gulv, bassenger og trådløst nettverk. I dag finnes det nok av campingsteder i landet som tilbyr glamping, og er dere flere personer som spleiser på et telt, trenger det ikke være så altfor dyrt heller. Med et skikkelig godt telt vil dere ha det komfortabelt uansett vær, noe ting som vifteovner og elektriske anlegg er med på å sørge for. Når det er varmt i været kan veggene i flere glampingtelt rulles opp, og luften som slippes inn fungerer da som et naturlig airconditionanlegg.

Det finnes et hav av muligheter for deg som ønsker å teste ut glamping, og du kan finne masse forskjellig utstyr. Husk at glamping er noe du kan legge til ferier både innenlands og utenlands. Glamping er dessuten noe hele familien kommer til å sette pris på.qusq-lite