Glamping er en slags luksusversjon av camping, og kan passe fint for deg som egentlig ikke er så glad i teltturer, men som gjerne vil oppleve nye og spennende steder på en annerledes måte. Du kan kalle glamping en slags mellomting mellom telttur og hotellferie. Selv om det tilbys mange former for glamping, er hovedregelen av du overnatter i et telt som er luksuriøst utstyrt.

Luksus i et telt

Glamping gir deg overnatting i store, romslige telt, som er innredet med helt vanlige møbler. Ofte er det et teppe som underlag, og du sover i en helt vanlig seng, med dyne, herlige sengekapper og puter. Teltene er lune og varme, har strøm, vifter og oppvarming, i tillegg til lys. Teltene kan også ha grillplasser eller felleskjøkken, og bad og dusj er alltid tilgjengelig i nærheten. Her kan du altså få luksus, samtidig som du våkner til fuglesang og frisk luft. Selvsagt er teltene vanntette, slik at du får en god opplevelse, uansett vær.

Lag glamping selv

Det er selvsagt ikke alle campinger som har glampingtelt for utleie;, men da kan du fint lage luksuslivet selv. Kjøp deg et canvastelt, og ta med deg det utstyret du trenger eller ønsker. Dette passer best dersom du skal campe et sted over lang tid, eller dersom du skal lage en egen uteplass hjemme. Glampingteltet kan brukes som gjesterom eller som utesoverom om sommeren. Selvsagt vil det være mer upraktisk å ta med seg alt glampingutstyret på langtur, spesielt dersom du vil ha seng og møbler i teltet. Men sjekk gjerne ut muligheten for å sette opp et glampingtelt på en helårsåpen campingplass. Kanskje det kan være et fint alternativ til campingvogn og spikertelt. Du kan i hvert fall vurdere glampingtelt i stedet for spikertelt.

Hele familien elsker glamping

Glamping passer for alle. Ettersom du både har strøm og varme i teltet, kan familien leve nesten som i en hytte. Ungdommene kan ha gamingmuligheter og barna slipper å fryse og klage hvis det regner og er kaldt. Store telt gir dessuten en mindre klaustrofobisk følelse. Mange misliker teltturer rett og slett fordi de misliker å sove i trange telt som føles innestengt og ubehagelige. Da bør du ta dem med på glamping i stedet. Sjekk ut hvilke glampingmuligheter som finnes. Du trenger slett ikke å dra langt for å oppleve en spennende teltferie. Glamping i nærmiljøet eller egen hage kan være en super sommeropplevelse.qusq-lite