Skal du ut på camping må du pakke det riktige utstyret, men også nok med mat og drikke. Det kan være vanskelig å vite hva slags mat du burde ta med på turen, da det finnes et stort utvalg av mat å velge mellom i dagligvarebutikken. Derfor har vi valgt å lage en sjekkliste for deg, fordi ingen campingtur er perfekt uten turmat.

1. Nøtter og tørket frukt

En miks av nøtter og tørket frukt er en enkel måte å lage sunn snacks på, noe som vil være nyttig når du trenger noe raskt å spise for å fylle opp med energi. Populære nøtter du kan bruke er mandler, valnøtter, pistasjenøtter og cashewnøtter. Kombinerer du nøttene med tørket frukt som rosiner, tørket aprikos og fersken, kan du gjøre nøtteblandingen søtere. Pass på å ikke spise for mange porsjoner, da spesielt nøtter inneholder en del kalorier.

2. Grillspyd

Hvis du er på campingtur sammen med familie og venner, skader det ikke å ha en liten grillfest. En grillfest trenger kun tre ting: et bål, noen grillspyd og utstyr fra partyking.no. Grillspyd kan du lage av forskjellige typer kjøtt og grønnsaker, og du kan kombinere de med hverandre, eller la dem være separert. Kjenner du noen som er vegetarianere eller veganere er grønnsaksspyd fantastisk, men ellers kan du bruke kreativiteten når du lager grillspyd.

3. Pinnebrød

Pinnebrød smaker godt når du er på camping, og deigen er lett å gjøre klar, da hovedingrediensene er hvetemel, vann, bakepulver og soyaolje. Husk å tilsette salt og sukker for smak, og putt deigen i en brødpose. Når du har kommet fram til campingplassen er du allerede klar for å lage noen klassiske pinnebrød, som er både klissete og luftige.

4. Marshmallows

Noen ganger krever vi bare noe søtt, spesielt etter en lang dag. Marshmallows er den perfekte løsningen, da matvaren er søt, klissete og smelter på tungen. Trenger du mer smak kan du alltid lage s’mores, som er en marshmallow og en sjokoladebit sammenklemt mellom to kjeks. Husk at marshmallows, og definitivt s’mores, er full av sukker, så ikke spis mer enn du trenger.

5. Grillpølser

Å grille pølser på bålet er nesten obligatorisk i løpet av en campingtur, ihvertfall i Norge. Det eneste du trenger er en pinne og en pakke med grillpølser, og du har en niste som er ferdig på et par minutter. Har du blitt lei av de vanlige grillpølsene kan du alltid forandre typen, som for eksempel til ostepølser eller kyllingpølser. Tilbehør til pølser inkluderer vanligvis pølsebrød, lompe, ketchup, sennep og sprøstekt løk. Ønsker du å være mer vågal kan du forsøke å grille wienerpølser på bålet, som sikkert smaker like godt.



qusq-lite