Å nyte en norsk sommer

Det er mye det er viktig å huske på når ferien nærmer seg og årets campingeventyr skal starte. Vårrengjøringen skal tas, skapene må fylles og de årlige rutinene gjennomføres. Det er ikke lett å holde styr på alt med mange baller i ilden og jern i luften på samme tid. Alt fra lufttrykk i dekkene til forsikringer må være på plass så ferien kan nytes uten bekymringer.

Med forsikring om en god sommer

Sommeren, og sommerferien, er noe vi nordmenn setter veldig høyt. Med tanke på at vi ikke akkurat er bortskjemt med fryktelig mange solfylte, varme dager her oppe i nord, så er ikke det spesielt merkelig. For noen er sommerlivet fisketurer i båt eller langs elver i innlandet, mens andre klatrer til fjells for hyttefred og toppturer. Når været blir varmere fylles også campingplassene opp av telt, vogner og biler i alle størrelser.

Det er mye som skal gjøres unna før campingturen kan begynne, og når reisen er godt i gang så bør ikke tankene dreie seg om innboforsikring, åpne vinduer eller om kaffetrakteren er slått av. Det er lett å tenke at å være borte fra hjemme i noen uker ikke kan være risikabelt for innbo og hjem. Det er ikke alle som sitter med den erfaringen etter å ha kommet hjem igjen. Det er dessverre mye som kan skje i et hjem mens beboerne er bortreist.

Et vindu som knuses fører til at vind og vann finner veien inn, eller en lekkasje på kjøkkenet som gjør sin debut mens ferien avvikles, kan gjøre mye skade på gulv, vegger og verdifulle gjenstander. Glemte kaffetraktere og strykejern kan også bety store skader på hjemmet, så vær grundig når den siste runden gås. De færreste ønsker å bekymre seg for hvordan det går med det tomme huset hjemme.

Kjekt å ha med

Med samvittigheten ren og ikke en bekymring på horisonten, kan ferien nytes som den skal. Om det er late dager rundt campingbilen eller -vognen, på vandring i den norske fjellheimen med telt og sovepose på ryggen eller på fisketur i onkels robåt på vidda. Den norske sommeren er noe av det beste livet kan by på når den viser seg fra sin beste side.

Uansett hvor turen legges er en del av forberedelsene, etter at kaffetrakteren er slått av og innboforsikringen tegnet, å pakke det nødvendige for en vellykket tur. Proviant, telt, soveposer og liggeunderlag, samt nok sokker og undertøy. Sommerklær må jo med, men vi er tross alt i Norge så varme klær kan være kjekt å ta med, for sikkerhets skyld.

Når alt er pakket og destinasjonen er satt, kan denne sommerens eventyr starte. Forhåpentligvis blir også dette den beste sommeren i manns minne, men regntøyet fra fjorårets ferietur er med, sånn i tilfelle. Uten en eneste bekymring kan barna spennes fast i baksetet, filmene er lastet ned og turmusikken er gjort klar. Så snart den første bomringen er passert og motorveien åpenbarer seg – da er vi på tur!

Hvem slo av kaffetrakteren?qusq-lite